Lasersnijden rvs

Hoe lasersnijden wordt gebruikt en rvs lasersnijden..

Lasers gebruiken om te snijden is een geweldige manier om snel en precies te snijden in een verscheidenheid aan materialen.

Lasersnijden wordt gebruikt in de productie, medische apparatuur en andere industrieƫn die een hoge precisie vereisen. Dit proces produceert ook minder vervuiling en verspilling, wat helpt de totale kosten van het onderdeel te verlagen.

Bij dit proces wordt een krachtige laserstraal door een mondstuk op het werkstuk gericht. Hierdoor ontstaat een gasstraal die het materiaal verdampt of smelt. Deze actie creƫert ook een gat door het materiaal.

Het materiaal wordt dan teruggetrokken uit de kerf, de spleet die door de laser werd gevormd. De diameter van de kerf varieert afhankelijk van de dikte van het te snijden materiaal. De diameter van de kerf is meestal minder dan 0,0125 inch of 0,32 mm, afhankelijk van de dikte van het te snijden materiaal.

Er zijn verschillende soorten lasers die voor het snijden worden gebruikt, waaronder continue golfbundels en gepulseerde bundels. Het type laser dat gebruikt wordt voor het snijden hangt af van het te snijden materiaal, de toepassing en de vereiste precisie.

Continue golfbundels zijn nuttig voor het snijden door dikke materialen, terwijl gepulseerde bundels ideaal zijn voor delicate ontwerpen. Bij een gepulseerde laser wordt de straal in korte energie-uitbarstingen afgegeven. Naast het snijden kunnen gepulseerde lasers ook worden gebruikt voor het graveren en doorboren.

Er zijn ook lasers voor bewegend materiaal, die het werkstuk onder de snijkop bewegen.

Deze lasers gebruiken doorgaans minder optiek. Zij zorgen ook voor een constante afstand tussen de lasergenerator en het werkstuk. Deze lasertypes zijn duurder en vereisen meer vermogen dan hun tegenhangers. Zij zijn ook langzamer dan vezellasers. Ze zijn ook moeilijker te onderhouden en vereisen een hoger onderhoudsbudget.

Naast het gebruik van lasers om te snijden, kunnen fabrikanten ook lasers gebruiken om ontwerpen op hun werkstukken te etsen. Dit is vooral nuttig voor medische apparatuur. De medische industrie vereist uiterst precieze onderdelen, nauwe maattoleranties en weinig ruimte voor fouten.

Het vereist ook een groot aantal onderdelen die snel en gemakkelijk moeten worden geproduceerd. Veel medische hulpmiddelen, zoals chirurgische implantaten, zijn gemaakt met behulp van lasers.

Info over lasersnijden rvs

Informatie over Lasersnijden rvs

De medische industrie gebruikt lasers ook voor het snijden van zachte metalen en rubbers. Dit soort materialen is gemakkelijker te bewerken dan andere materialen omdat ze minder snel kromtrekken.

Ook zullen dit soort materialen minder snel kromtrekken onder de hoge belasting van het lasersnijproces.

Lasersnijden kan worden gebruikt voor een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder aluminium, staal, glasvezel, titanium en kunststof. Het wordt gebruikt in de productie, medische apparatuur en de automobielindustrie.

 Het wordt ook gebruikt voor het snijden van composieten in de luchtvaartindustrie. Dit soort materialen wordt vaak gebruikt in luchtvaartlegeringen die ontworpen zijn voor extreme temperaturen.

In tegenstelling tot traditionele productiemethoden slijt bij lasersnijden de snijkop niet, waardoor een betere nauwkeurigheid en minder vervuiling mogelijk is. Ook kan een groter aantal opdrachten tegelijk worden uitgevoerd. Het heeft ook een eenvoudiger interface, die gebruiksvriendelijk is.

Door lasers te gebruiken voor het snijden kunnen fabrikanten ingewikkelde onderdelen maken zonder dat er aangepaste gereedschappen nodig zijn.

Meer info over lasersnijden rvs nu op mechanical.deroeve.com.

Tags

Aanbeveling Rvs Lasernsijden | Aanbod Lasersnijden | Aanbod Rvs Lasernsijden | Advies Lasersnijden | Advies Rvs Lasernsijden | Assortiment Rvs Lasernsijden | Bedrijven Lasersnijden |